Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

23.12.2011. - Održana druga ekspertska poseta projektnih partnera iz Čajetine i G.Milanovca


Stručnjaci iz domena turizma, Mira Marković- direktorka TO opštine G.Milanovac i Vladimir Živanović- menadžer u turizmu iz TO Zlatibor, su po drugi put boravili u poseti opštini Beočin, gde su održali obuku iz domena pružanja usluga u ruralnom turizmu. Realizovane edukativne aktivnosti su deo projekta "Beočin – nova vizija turističke destinacije! Stvaranje preduslova za razvoj ruralnog turizma u opštini Beočin”. Projekat se realizuje zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije, kroz Exchange 3 program, a u njegovoj realizaciji učestvuju Opština Beočin, Opština Čajetina, Centar za ravnomerni regionalni razvoj - CenTriR iz Beograda i Turistička organizacija opštine G. Milanovac.

Cilj ove ekspertske misije je bio da se zaposlenima u opštinskoj Kancelariji za LER i članovima 15 domaćinstava, koji učestvuju u edukaciji, približi značaj marketinga u domenu ruralnog turizma. Stručnjaci su predstavili potencijalne ciljne grupe zainteresovane za boravak na selu i načine za njihovo privlačenje i animaciju. Pored toga, učesnici su upoznati za prednostima i manama korišćenja određenih vrsta medija u svrhu promocije - flajeri, katalozi, Internet i društvene mreže, oglašavanje u štamanim i elektronskim medijima, izlaganje na sajmovima i sl. Posebna pažnja je posvećena korišćenju novih medija, pre svega Interneta, veb prezentacija i društvenih mreža poput fejsbuka i tvitera, pošto omogućavaju da se na jeftin način informiše velika i vrlo šarolika ciljna grupa, ali i da se lako kontrolišu efekti oglašavanja (posećenost sajta, broj projatelja na fejsbuku i sl.). Interaktivna obuka je omogućila da pored teorijskog konteksta ove teme budu prezentovane kroz primere dobre prakse, gde su učesnici neposredno upoznati sa time kako izgledaju dobre i loše internet prezentacije, kako se administrira jedan fejsbuk/tviter nalog ili stranica, kako izgledaju dobri i loši turistički spotovi itd. Pored ovoga, posebnu pažnju je zavredilo sajamsko predstavljanje gde su stručnjaci preneli svoja iskustva izlaganja na sajamskim manifestacijama vezano sa zakup prostora, pripremne aktivnosti, uređenje štandova, promotivni materijal, privlačenje i odnos sa medijima i konačno, praćenje efekata izlaganja na sajmu.

Nastavak edukativnih aktivnosti na projketu je planiran za januar mesec, kada će jedan službenik iz Kancelarije za LER opštine Beočin provesti pet dana na radnoj praksi u TO opštine G.Milanovac.Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org