Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

15.11.2010. - Nastavljene aktivnosti na realizaciji projekta koji finansira EU preko Exchange 3 programa - Potpisan protokol o saradnji sa školama


Nakon upoznavanja direktora, učitelja i nastavnika sa projektom „Unapređenje zaštite životne sredine kroz upravljanje čvrstim otpadom na teritoriji opštine Beočin“ čiji je nosilac Opština Beočin, a koji finansira EU kroz program Exchange 3, održan je sastanak koji je rezultirao partnerstvom lokalne samouprave sa osnovnim školama. Predsednik opštine Beočin, mr Bogdan Cvejić, potpisao je protokole o saradnji sa direktorom O.Š. „Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina, Marinkom Kneževićem i direktorom O.Š „ Jovan Popović“ iz Suseka, Ilijom Pešićem. Ovom svečanom delu jedne od aktivnosti na realizaciji projekta prisustvovala je članica projektnog tima Jelene Lang.

Obe strane su se usaglasile oko ciljeva, sprovođenja i izvođenja projektnih aktivnosti protokola koje se direktno vezuju za razvoj ekološke svesti. Predsednik opštine Beočin mr Bogdan Cvejić istakao je da je naša opština jedna od 29 koja je ostvarila sredstva na osnovu Exchange 3 programa za poboljšanje komunalnih delatnosti, što uključuje i edukaciju građanstva i dece kroz izgradnju zelenih površina, kupovinu kanti i prese za pet ambalažu čime se ostvaruju i prihodi za komunalno preduzeće.

Projekat u školama podrazumeva održavanje eko-info časova, po dva u svakoj školi i područnim odeljenjima, odnosno zajedničke kolektivne časove za učenike od 1 – 4 i od 5 – 8 razreda u koji će biti uključeni učitelji i nastavnici biologije. Projektne aktivnosti podrazumevaju i sprovođenje ankete u školama, postavljanje kontejnera za separaciju otpada uz likovne konkurse i dečije izložbe a sve u cilju prihvatanja navika vezanih za razdvajanje otpada i očuvanje životne sredine. Direktori ove dve škole pozdravljaju ovu inicijativu koja je po njihovom mišljenju trebala biti pokrenuta mnogo ranije kao i da će škole učiniti sve što je neophodno za kvalitetnu edukaciju učenika ali i njihovih roditelja.

 


Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org