Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

08.12.2011. - Beočinski đaci - najbolji misionari reciklaže


Tokom prve sedmice decembra održan je poslednji eko – info čas drugog ciklusa ekoloških radionica u Beočinu, koje se realizuju u okviru aktivnosti na projektu „Unapređenje zaštite životne sredine kroz upravljanje čvrstim otpadom na teritoriji opštine Beočin“ čiji je nosilac Opština Beočin, a koji finansira Evropska Unija kroz program Exchange 3.

Izvođenje eko-časova je otpočelo 17. septembra u obe beočinske matične škole i u roku od mesec i po dana održano je ukupno 52 eko – info časa u kojima je aktivno učestvovalo 1.313 učenika od prvog do osmog razreda. Učitelji i nastavnici su samostalno vršili odabir tema ekoloških radionica koje su bile podeljene u 15 tematskih celina, i to: „Od starog novo“, „Eko-kontejner“, „Moje drvo diše za mene“, „Sve će strefiti šlog koji se zove smog“, „Umetnički kontejner“, „Lutke od ljuštike“, „Prerada stare hartije“, „Staro je novo“, „Put limenke“, „Zar ćešto da baciš“, „Sirovine i otpad“, „Reciklaža“, „Izrada maski od starih novina i privezaka od recikliranih novina“, „Reciklaža papira“ i ,,Reciklaža, pravljenje ekološke igračke“. Tokom radionica učenici su razgovarali o zagađenju prirode, reciklaži i njihovom doprinosu očuvanju prirode. Na maštovit način su izrađivali predmete od otpada i učestvovali u mini predstavama. Radionice su imale za cilj da edukuju najmlađe o vrstama otpada i prednostima reciklaže, kao i mogućnostima da se otpad iskoristi u novu svrhu što je vrlo uspešno i postignuto.

Zajedno sa ekološkim radionicama koje su sprovedene tokom prvog ciklusa eko-info časova, tokom maja i juna meseca tekuće godine, u okviru projekta „Unapređenje zaštite životne sredine kroz upravljanje čvrstim otpadom na teritoriji opštine Beočin“, održano je ukupno 94 radionice u kojima su učestvovali beočinski osnovci.

NVO CenTriR je partner opštini Beočin u realizaciji ovog projekta, zadužen za njegovu celokupnu implementaciju i rukovođenje.Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org