Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

14.12.2011. - Realizovane poslednje aktivnosti na projektu „Unapređenje zaštite životne sredine kroz efikasnije upravljanje čvrstim otpadom“


Početkom druge nedelje decembra sprovedene su završne aktivnosti na projektu „Unapređenje zaštite životne sredine kroz efikanije upravljanje čvrstim otpadom“, na čijoj realizaciji su 15 meseci zajednički radili opština Beočin, grad Valjevo i NVO Centar za ravnomerni regionalni razvoj-CenTriR iz Beograda. Projekat je realizovan zahvaljujući donaciji Evropske unije, kroz Exchange 3 program, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština.

Finalne aktivnosti na projektu su obuhvatale izvođenje sedme ekspertske misije dvoje stručnjaka iz JKP „Vidrak“ iz Valjeva i gradske uprave Valjevo, g-dina Slobodana Pavlovića i Predraga Martinovića, održavanje dve tribine o primarnoj selekciji otpada za građane, promociju brošure o realizaciji projekta i organizovanje završne konferencije za medije, na kojoj su predstavljeni ostvareni rezultati.

Uspešno okončanje svih aktivnosti u planiranom vremenskom okviru, kao i postizanje boljih rezultata od očekivanih, govori u prilog tome da je projektni tim sa ozbiljnošu pristupio njegovoj implementaciji i da je zahvaljujući svom znanju, iskustvu, entuzijazmu i posvećenosti uveo opštinu Beočin u krug lokalnih samouprava koje imaju kapacitete za uspešnu realizaciju projekata koje finansira Evropska unija preko IPA fondova.

NVO CenTriR je bio vodeći partner opštini Beočin na realizaciji ovog projekta, zadužen za njegovo osmišljavanje, celokupnu koordinaciju svih aktivnosti i izveštavanje donatoru.Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org