Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

19.03.2012. - Održana treća ekspertska misija na Exchange 3 projektu


U periodu od 14.-16. marta 2012. u Beočinu je po treći put boravilo dvoje stručnjaka- Mira Mirković, direktor Turističke organizacije opštine G.Milanovac i Vladimir Živanović iz Turističke organizacije Zlatibor, u sklopu održavanja edukativnih aktivnosti na projektu "Beočin – nova vizija turističke destinacije! Stvaranje preduslova za razvoj ruralnog turizma u opštini Beočin”. Projekat se realizuje zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije, kroz Exchange 3 program, a u njegovoj realizaciji učestvuju Opština Beočin, Opština Čajetina, Centar za ravnomerni regionalni razvoj - CenTriR iz Beograda i Turistička organizacija opštine G. Milanovac.

Trodnevna obuka je bila posvećena razgledanju vinskih podruma i smeštajnih kapaciteta kojima raspolažu beočinski domaćini uključeni u edukaciju na projektu, kako bi sa stručnjacima razmenili mišljenja o mogućem poboljšanju njihove turističke ponude. Vrlo pozitivni utisci koje je ostavila ljubaznost domaćina, kao i kvalitet i bogatstvo ponude uverili su sve učesnike ekspertske misije da Beočin ima izuzetnog potencijala da se vrlo brzo nađe na mapi poželjnih turističkih destinacija u Srbiji i regionu. Drugi deo obuke se odnosio na predstavljanje učesnicima primera dobre prakse koji se odnose na neke od strateških pravaca razvoja turizma u opštini Beočin (nautički i plovidbeni turizam, manifestacioni turizam, vinski turizam, eko i geo- turizam), a koji su predviđeni Programom razvoja turizma usvojenim od strane Skupštine opštine Beočin tokom februara meseca.

Nastavak edukativnih aktivnosti je predviđen za april i maj, kada će 15 beočinskih domaćina po drugi put se uputiti u posetu domaćinima na Zlatiboru i u G. Milanovac, kako bi unapredili svoja znanja o započinjanju posla u domenu pružanja usluga u ruralnom turizmu.Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org