Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

03.04.2012. - Otpočela edukacija zaposlenih u opštinskim Kancelarijama za LER


Tokom prošle sedmice u Ečkoj je održan trodnevni seminar za službenike iz 9 opštinskih kancelarija/odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, koji su odabrani tokom pripremne faze na projektu "Naša zajednička misija-male Kancelarije za LER na putu velikog uspeha" i koji će pohađati obuku predviđenu ovim projektom. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Fonda za otvoreno društvo, a pored CenTriR-a koji je njegov nosilac, u njemu kao partneri učestvuju gradske uprave Zrenjanina i Kragujevaca, kao i opština Pećinci.

Projektni tim je na osnovu istraživanja o kapacitetima opštinskih kancelarija/odeljenja za LER, sprovedenog među 20-ak opština, odlučio da edukaciju pohađaju službenici iz 9 opština: Šid, Bač, Irig, Bečej, Novi Bečej, Nova Crnja, Topola, Bela Crkva i Kovin. Zajednički susret ciljne grupe upriličen je tokom pohađanja uvodnog seminara u Ečkoj, koji je imao za cilj da učesnike upozna sa svim relevantnim oblastima i temama iz domena lokalnog ekonomskog razvoja, a najznačajni segment obuke su predstavljala praktična iskustva i rezultati koje su službenici iz mentorskih Kancelarija za LER, iz Kragujevca, Zrenjanina i Pećinaca, podelili sa učesnicima iz malih i nedovoljno razvijenih opština. Učesnici su kao najveći benefit uvodnog seminara istakli direkno povezivanje i upućivanje na dalju saradnju sa mentorskim kancelarijama za LER, koje su pre nekoliko godina bile u identičnoj situaciji kao odabrane opštine na projektu, ali su uspešno uspele da se izbore sa svim preprekama, početničkim problemima i zamkama na planu podsticanja LER-a u svojim lokalnim zajednicama.

U daljem nastavku edukacije, svaka mentorska Kancelarija za LER će u narednih 5 meseci organizovati po 3 jednodnevna treninga za svoju grupu opštin-a čime će biti zaokružen celokupan proces edukacije na ovom projektu.

 

Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org