Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

16.05.2012. - Delegacije tri kancelarije za LER u poseti Kragujevcu


Služba za lokalni ekonomski razvoj grada Kragujevca ugostila je predstavnike kancelarija za LER iz Kovina, Topole i Bele Crkve koji su bili u studijskoj poseti Kragujevcu organizovanoj u sklopu aktivnosti na projektu „Naša zajednička misija-male kancelarije za LER na putu velikih uspeha“. Cilj studijske posete je bio da učesnici obuke na projektu, koji dolaze iz ove tri opštine, se u praksi uvere šta je gradska uprava Kragujevac u poslednjih nekoliko godina ostvarila na planu lokalnog ekonomskog razvoja. Učesnici su nakon razmene iskustava sa kolegama zaposlenim u kancelariji za LER grada Kragujevca, obišli Biznis inovacioni centar i najznačajnije industrijske i radne zone u ovog gradu.

Nakon obilaska instrumenata za LER, učesnici posete su bili vrlo iznenađeni koliko je značajnih rezultata na planu LER-a postignuto u roku od samo 8 godina, zahvaljujući pre svega jasnoj viziji gradskih čelnika, posvećenosti i radu lokalne samouprave. Najbolji indikator koji podupire ove utiske jeste da je nezaposlenost u gradu na Lepenici za poslednjih nekoliko godina smanjena sa 35,5% na 21%.

Ovo je bila jedna od 3 planirane posete službenika iz Kovina, Topole i Bele Crkve mentorskoj kancelariji za LER u Kragujevcu, a praktična obuka će biti nastavljena tokom nekoliko narednih meseci. Pored ove grupe opština, još dve grupe od po tri opštine iz Srbije započeće uskoro praktičnu obuku u svojim mentorskim kancelarijama za LER iz Zrenjanina i Pećinaca, koje su im dodeljene na projektu. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Fondacije za otvoreno društvo, Srbija.

 

Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org