Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

28.05.2012. - Lokalni službenici iz nedovoljno razvijenih opština u poseti Zrenjaninu


U poslednjoj sedmici maja je nastvaljena edukacija službenika koji rade u Kancelarijama za LER u Bečeju, Novom Bečeju i Novoj Crnji, organizovanjem studijske posete gradskoj upravi Zrenjanin. Cilj studijske posete je bio da učesnici obuke na projektu, koji dolaze iz ove tri opštine, se i u praksi uvere šta je sve Zrenjanin u poslednjih nekoliko godina ostvario na planu lokalnog ekonomskog razvoja. Učesnici su nakon razmene iskustava sa kolegama zaposlenim u Odeljenju za LER grada Zrenjanina, obišli Poslovni inkubator centar, Udruženje preduzetnika, BID zonu, slobodnu zonu i dve industrijske zone u ovog gradu.

Zrenjanin je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je sa ciljem osnaživanja svog privrednog razvoja vrlo uspešno razvio i uspostavio širok dijapazon instrumenata i alata za podsticanje LER. Posebno je značajno uspostavljanje i dobro funkcionisanje zone unapređenog poslovanja i slobodne zone, koje poseduje svega nekoliko lokalnih samouprava u Srbiji. Učesnici studijske posete su pored teorijskih modela, koje se upoznali na uvodnom seminaru, ovom prilikom mogli da se praktično uvere u funkcionisanje i konkretne koristi koje pojedini instrumenti LER-a donose privrednom razvoju zajednice.

Studijska poseta je organizovana kao deo aktivnosti na projketu „Naša zajednička misija-male Kancelarije za LER na putu velikih uspeha“, koji je finansijski podržala Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

 

Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org