Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

08.06.2012. - Studijska poseta polaznika obuke o LER-u opštini Pećinci


Lokalni službenici zaposleni u Kancelarijama za LER u Šidu, Baču i Irigu posetili su opštinu Pećinci kako bi se neposredno upoznali sa instrumentima za lokalni ekonomski razvoj razvijenim u ovoj opštini. Cilj studijske poste je bio da se polaznici obuke, nakon uvodnog seminara na kome su se detaljno upoznali sa svim poslovima iz delokruga kancelarije za LER i primerima dobre prakse, neposredno upoznaju sa rezultatima koje je u svom radu ostvarila mentorska Kancelarija za LER iz Pećinaca, kako bi dobra rešenja mogli prilagoditi lokalnim prilikama u svojim sredinama.

Program studijske posete je obuhvatao posetu i upoznavanje sa kolegama zaposlenim u Kancelariji za LER i Agenciji za razvoj opštine Pećinci, upoznavanje sa ostavrenim rezultatima, načinom rada, sistematizacijom radnih mesta i razmenu iskustava sa iskusnijim kolegama. Učesnici su posetili opštinski Uslužni centar i privatni Muzej hleba „Jeremija“, koji predstavlja jedinstvenu preduzetničko-umetničku inicijativu koja je u značajnoj meri doprinela povećanju broja turista koji posećuju Pećince, što je između ostalih i jedan od razvojih prioriteta Pećinaca. Konačno, ono po čemu Pećinici mogu predstavljati dobar uzor gotovo svim lokalnim samouprava u Srbiji, jeste izuzetno uspešan rad na privlačenju stranih direktnih investicija, tako da su polaznici obuke posetili radnu zonu u Šimanovcima u kojoj posluje oko 40 domaćih i inostranih kompanija, sa ukupno do sada realizovanim investicijama oko 300 miliona EUR. Posebno je za učesnike bila interesantna poseta jednom od najvećih proizvođača kafe u Srbiji- Doncafe Strauss Adriatic d.o.o, koja posluje u radnoj zoni Šimanovci.

Studijska poseta je organizovana kao deo aktivnosti na projketu „Naša zajednička misija-male Kancelarije za LER na putu velikih uspeha“, koji je finansijski podržala Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

 

Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org