Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

19.06.2012. - Završena edukacija pružalaca usluga u oblasti turizma sa teritorije opštine Beočin


Izvođenjem druge studijske posete zlatiborskim selima i TO Zlatibor završena je desetomesečna obuka 15 beočinskih domaćinstava za pružanje usluga u ruralnom turizmu. Učesnici su pohađali tri seminara, koje su održali stručnjaci za seoski turizam iz opštine Čajetina i Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac i učestvovali u četiri studijske posete ovim partnetskim opštinama, gde su imali priliku da se neposredno susretnu sa domaćinima i upozanju sa smeštajnim kapacitetima i drugom turističkom ponudom zlatiborskog i rudničko-takovskog kraja.

U trećoj sedmici juna beočinci su po drugi put posetili Turističku organizaciju Zlatibor, koja je pripremila trodnevni program obilaska seoskih domaćinstava, znamenitosti i drugih turističkih kapaciteta. Program je predvideo posetu domaćinstvima koja se aktivno bave seoskim turizmom u selima Mušvete i Jablanica, fabrici mesa po tradicionalnoj dalmatinskoj recepturi, Mokroj gori, Drvengradu, vožnju Šarganskom osmicom i žičarom na Torniku. Učesnici su imali prilike da razmene iskustva sa zlatiborskim domaćinima oko ponude koju pružaju gostima, predloga za aktivan odmor na selu i promocije smeštajnih kapaciteta.

Studijska poseta je organizovana u sklopu aktivnosti na projektu „Beočin-nova vizija turističke destinacije! Stvaranje preduslova za razvoj ruralnog turizma u opštini Beočin“, koji opština Beočin sprovodi sa partnerima - opštinom Čajetina, TO opštine G. Milanovac i Centrom za ravnomerni regionalni razvoj-CenTriR, zahvaljujući podršci Evropske unije i programu Exchange 3.Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org