Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

01.06.2012. - Postavljena nova turistička signalizacija zahvaljujući donaciji Evropske unije


Najzahtevnije aktivnosti u okviru projekta „Beočin nova vizija turističke destinacije! Stvaranje preduslova za razvoj ruralnog turizma!“ koji finansira EU, kroz Exchange 3 program (drugi poziv za podnošenje projekata), su bile uređenje dva lokaliteta sa najvećim turističkim potencijalom u centralnom delu beočinske opštine, postavljanje 4 info-punkta, pored najznačajnijih prilaznih puteva opštini Beočin, kao i turističke signalizacije na ulazu u beočinska naselja.

Radovi na pomenutim lokalitetima su privedeni kraju, a Beočinci su dobili 2 divno uređena mesta za odmor i relaksaciju, opremljena stazama za šetnju, klupama, žardinjerama, osvetljenjem i drugim mobilijarom. Ova dva odmorišta, jedno u samom centru Beočina i drugo ispred manastira Beočin, ubuduće će privlačiti turiste jer će zahvaljujući postavljenim tablama na kojima se nalaze mape sa ucrtanim turističkim atrakcijama opštine, moći da se informišu i posete neke od brojnih prirodnih i kulturno-istorijskih znamenitosti ovog kraja. Osim toga, turiste će obradovati i suvenirnica urađena u rustičnom stilu, u kojoj će moći da pogledaju i kupe suvenire i narodne radinosti karakteristične za ovaj kraj.

Postavljeni info-punktovi imaju originalnu i nesvakidašnju formu koja sada krasi puteve na ulazu u Beočin. Naime, oni su urađeni u obliku figure Sremca koji sedi i u ruci drži kutiju iz koje svaki posetilac može izvući promotivni materijal i informativne brošure o turističkoj ponudi ovog kraja. Info- punktovi su postavljeni na uređenim i osvetljenim platoima, dok je 10 info-tabli sa turističkim mapama postavljeno u svakoj mesnoj zajednici beočinske opštine.

Nosilac projekta je Opština Beočin, kojoj u realizaciji pomažu partneri- Centar za ravnomerni regionalni razvoj-CenTriR, Opština Čajetina i TOO G.Milanovac. CenTriR je u ovom segment projekta bio zadužen za vođenje javnih nabavki u skladu sa EU procedurama.Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org