Arhiva vesti

   2017

   2016

   2015

   2014

   2013

   2012

   2011

   2010

05.10.2012. - Nastavak edukacije iz domena lokalnog ekonomskog razvoja u Pećincima


Agencija za razvoj opštine Pećinci i opštinska kancelarija za lokalni ekonomski razvoj su, kao mentori na projektu “Naša zajednička misija-male kancelarije za LER na putu velikog uspeha”, koji realizuje Centar za ravnomerni regionalni razvoj-CenTriR, organizovali jednodnevni trening za službenike iz opštinskih kancelarija za LER Iriga, Šida i Bača.

S obzirom da je celokupna edukacija na projektu u potpunosti prilagođena stvarnim potrebama službenika iz opštinskih kancelarija za LER, trening se odnosio na dve značajne teme- stvarni efekti funkcionisanja Biznis inkubatora u Srbiji kao instrumenata za podsticanje LER-a, kao i na izradu elaborata o ekonomskoj opravdanosti davanja u zakup ili na prodaju građevinskog zemljišta potencijalnim investitorima po ceni nižoj od tržišne, a prema Uredbi Vlade RS. Učesnici su se upoznali sa praktičnim primerima elaborata koje su opština Pećinci i Grad Zrenjanin uradili za investicije koje se već realizuju u ovim lokalnim samoupravama. Pored toga, polaznici obuke su učestvovali u radionici gde je bilo neophodno da samostalno urade ekonomsku analizu opravdanosti i reše postvljenje zadatke.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Fondacije za otvoreno društvo, Srbija. Do kraja godine biće završena edukacija ciljne grupe iz 9 malih opštinskih kancelarija za LER, postavljen i dostupan za pretraživanje registar svih kancelarija za LER u Srbiji, na sajtu CenTriR-a, i odštampan i distribuiran katalog svih kancelarija za LER u Srbiji.

 

Galerija slika

Masarikova 5/VI sprat, 11000 Beograd • Tel: + 381 63 8129 119 • E-mail: office@centrir.org